CD ‘Benediction’

De CD ‘Benediction’ is uitverkocht…

Gelukkig is er goed nieuws!

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe cd ‘Schuilplaats’!

De CD mag uitverkocht zijn, op YouTube is de hele CD nog terug te vinden als afspeellijst:

”Benediction” is een instrumentale cd met bewerkingen van bekende lof– en aanbiddingsliederen.
De titel staat voor het woord ”zegenbede” en drukt de wens uit, zoals in het cd–boekje te lezen is, „dat de warme klanken van de
fluiten, het orgel en de vleugel u Gods zegen mogen doorgeven.”

De combinatie van de fluweelronde toon van Krista van den Esker op fluit, de melodieuze vingervlugheid van Jorrit Woudt op piano en de mooi dragende orgelklanken door Ronald IJmker, geeft deze cd een serene en uitgebalanceerde klankkleur.

Er zijn schitterende hymns te horen, zoals ”Morning has broken” en ”De kracht van Uw liefde”, maar ook Psalm 84. In elk nummer komen alle drie de musici aan bod, waarbij de dwarsfluit een aantal keer wordt afgewisseld door een tinwhistle, een wat Keltisch klinkende fluit. Dat biedt nu juist de variatie die deze cd net even nodig heeft.

De keuze van de instrumentatie en de muzikaliteit van de uitvoerenden blijven telkens op hoog niveau, zonder in te zakken. Het is duidelijk te merken dat alle drie de musici ruime ervaring hebben.

Er is gekozen voor goede arrangementen van bekende musici, zoals Noortje van Middelkoop, Jan Lenselink, Jan Mulder en Johan Bredewout. Maar ook de musici zelf schreven bewerkingen.

Vooral de spatzuivere en warme toon van de fluit draagt bij aan het luistergenot. De prachtige akoestiek van een nog relatief onbekende locatie als de dorpskerk van Wierden, waar het geheel is opgenomen, is een verrassing.

Op deze productie valt geen kritiek te leveren. Misschien alleen dit: Waarom zijn deze musici niet veel vaker te horen op cd’s? Kortom: een klassegeluidsdrager die smaakt naar meer.

Bron: Reformatorisch Dagblad